Sari la conținut

CINE SUNTEM

Despre Musicum Adolescentia

Scopul

Scopul nostru

Asociația Musicum Adolescentia este un proiect creat special pentru tineri, atât pentru muzicieni cât și pentru melomani. Prin muzică, putem crea conexiuni solide între noi ca ființe umane, ne putem transforma în bine atât emoțional cât și mental, ne putem recrea într-un mod aparte care să ne producă o stare autentică de împlinire. Suntem o echipă compactă, unită de același spirit și cu o motivație intrinsecă de a face ceva care contează cu adevărat pentru ceilalți.

Scopul Asociației este promovarea directă și indirectă a muzicii clasice și spirituale, românești și universale, în vederea educării tinerei generații pentru prețuirea valorilor autentice și a transmiterii lor mai departe. Asociația realizează educarea muzicală a tineretului prin participarea lor, activă sau pasivă, la performarea muzicii clasice și spirituale naționale și universal, de calitate. Asociația implică pe tinerii cu abilități muzicale în activități vocal – simfonice, prin cantonamente muzicale, repetiții regulate și prin concerte.

ȘTIM CE FACEM

Reușim să…

Inspirăm

Prin activitatea noastră îi motivăm pe tineri să își dorească să asculte sau creeze muzică de calitate.

Creăm

Îi ajutăm pe artiști să creeze muzică de calitate și îi susținem în concertele pe care le organizăm.

Educăm

Învățăm tinerii să prețuiască valorile muzicale autentice și să le transmită mai departe prin talentele lor.

Scurt istoric

Proiectul nostru începe în anul 2013, când doi oameni, foarte buni prieteni – Albert Codreanu – dirijor și Lucian Cristescu – profesor dr. au pus bazele unui ansamblu muzical de referință, Corul și Orchestra Națională  Gloria Dei. Această idee a fost un vis mai vechi al celor doi fondatori, ce a prins viață prin multă dedicare și voință. Primul concert a avut loc în anul 2014 la Brașov în Sala Patria, iar de atunci până în prezent s-au susținut peste 30 de evenimente muzicale în România dar și în străinătate. În anul 2016, ținând cont de amploarea cu care proiectul s-a dezvoltat, s-a considerat a fii un lucru important să existe o reprezentare oficială și astfel s-a înființat Asociația Musicum Adolescentia. Începând cu anul 2018, Corul The Royal Singers s-a afiliat Asociației și a devenit al doilea ansamblu muzical care a lărgit spectrul de audiență, atât prin concerte dar în mod special prin producția unor videoclipuri muzicale de calitate. În multe dintre evenimentele formației corale, a participat și Orchestra Pro Nobile, un ansamblu cu o tradiție și experiență de peste 25 ani. Astfel putem spune că Asociația Musicum Adolescentia reunește 3 grupuri de muzicieni de elită prin intermediul cărora arta muzicală este accesibilă unui număr important de iubitori de frumos.

SUNTEM APROAPE

Îți dorești să promovezi valorile noastre sau să intri în legătură cu noi?