Sari la conținut

Concert educativ „Zâmbete pe portativ” – Câmpina

COMUNICAT DE PRESĂ
PNRR – Fonduri pentru România modernă și reformată!”
CONCERTUL EDUCATIV – ZÂMBETE PE PORTATIV
Casa Tineretului din Câmpina se transformă atât la propriu cât și la nivel cultural într-un loc al frumosului, al artei și al unității în diversitate. În data de 18 iunie 2023, DUMINICĂ, de la ora 18:00 va avea loc Concertul educativ „ZÂMBETE PE PORTATIV” ce își propune să ofere câmpinenilor o oază de bucurie și relaxare. Mai mulți muzicieni de marcă vor urca pe scena nouă a Casei Tineretului, acest eveniment fiind printre primele organizate în acest loc după renovare.
Invitați: Orchestra PRO NOBILE și soliștii: MEDIANA VLAD – soprană, ANDREI PLEȘCA – tenor. Orchestra este formată din 9 instrumentiști, membri ai orchestrelor simfonice sau profesori de muzică și va avea în componență: viori, violoncel, flaut, clarinet, oboi, fagot și pian. Soliștii Mediana și Andrei, angajați ai Teatrului Național de Operetă și Musical din București sunt două voci de excepție ce vor aduce multă culoare și strălucire prin prestația lor.
În program vor fi interpretate pagini celebre din sfera muzicii clasice – piese instrumentale , operă, operetă, musical, muzică de film, Disney, ș.a.
Concertul este dedicat atât copiilor dar și celorlalte categorii de vârste. Iunie este luna copiilor, timp în care se sărbătorește ziua de 1 iunie dar și sosirea vacanței școlare. Așadar, este un prilej extraordinar și un motiv în plus pentru a sărbători împreună, prin muzică această lună și spiritul copilăriei.
Desfășurarea concertului va fi una dinamică, cu prezentări interesante despre muzică, despre repertoriul ales și va conține mici surprize pentru cei prezenți. Timp de o oră și jumătate, muzica va fi ca la ea acasă și vă asigurăm că zâmbetul va fi prezent în privirile voastre.
Evenimentul este organizat de Asociația Musicum Adolescentia în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpina, un partener strategic și important, ocazie prin care mulțumim domnului primar Alin Moldovan pentru sprijinul oferit. Intrarea este liberă!
Scopul proiectului este creșterea nivelului cultural al orașului Campina, judetul Prahova in domeniul muzical in vederea formarii si consolidării de valori culturale, care vor genera beneficii locuitorilor acesteia din punct de vedere spiritual, intelectual, moral si existențial. Ne propunem ca, prin activitățile specifice, sa demaram un proces de facilitare a accesului la muzica pentru locuitorii orașului Campina și atragerea copiilor pentru studiul unui instrument muzical, fie pentru performanță fie pentru hobby. Acest proiect nu se rezumă la un singur eveniment. Vor fi organizate și alte evenimente. Amintim obiectivele principale:

  • familiarizarea cu muzica instrumentala si corala a minimum 40 de copii, in cadrul concertului de promovare a proiectului si a sesiunilor de educatie muzicala instrumentala;
  • formarea abilitatilor de interpretare vocala si instrumentala prin formarea unui grup vocal-instrumental pentru copii, care va sustine 2 concerte (Craciun 2023 si 1 Iunie 2024) impreuna cu muzicienii voluntari ai Asociatiei ”Musicum Adolescentia”, urmare a repetitiilor saptamanale timp de 8 luni;

Valoarea contractului de finanțare este de 159.867,98 lei, fără TVA iar co-finanțarea asigurată de Autoritatea locală UAT MUNICIPIUL CÂMPINA este de 17.763,11 lei, fărăTVA.
Nume proiect de reformă/investiție: Planul Național de Redresare și Reziliență Apel PNRR/2022/C11/I5-1
Cod proiect: 96 / PNRR / 31.03.2023
Beneficiar: Asociația Musicum Adolescentia
Data începerii proiectului: 1 aprilie 2023, durată: 15 luni , dată finalizare: 30 iunie 2024

https://mfe.gov.ro/pnrr/ și textul „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *